pátek 4. října 2013

Thor: Temný Svět se blíží :)

Za měsíc do kin vtrhne další marvelovská pecka o mýtickém bohu Thorovi s podtitulem The Dark World. Kdo se těší tak jako já?


Po menších rošádách s režiséry se toho nakonec ujal Alan Taylor, známý seriálový režisér, za jehož největší počin považujeme epickou Hru o trůny. Má v plánu nám více představit jak samotný Asgard, tak i ostatní světy, udělat z Thora tak trochu grázla a ukázat nám nového záporáka elfa Malekitha, kterého ztvární Doctor Who/pardon, Christopher Eccleston. Nebude chybět ani Loki, pozlacený securiťák Heimdall, Jane Fosterová a doktor Selvig.


http://film.moviezone.cz/thor-temny-svet/galerie/145315
Malá poznámka: Zmatení ohledně zničeného Bifrostu a Thorova objevení se na Zemi (už v Avengers) je oprávněné. Loki v Avengers poznamenal cosi o Všeotci a jeho použití temné síly na to, aby se Thor mohl na Zem vrátit. Vše okolo této události a vysvětlení "teleportace" na Zem i přes zničený Bifrost je vysvětleno v krátkém (myslím že) dvoudílném komiksu Thor: The Dark World Prelude. Ten mapuje události od prvního Thora až k tomu nadcházejícímu, včetně okolností na pozadí Avengers. Kdo chce být 7. listopadu v obraze, doporučuju. Marvel má marketing fakt vychytanej. 


Něco málo k ději: Rok po Avengers přichází na scénu ultramocný "mrazivý" předmět vlastnící elf Malekith, který hoří touhou po pomstě a hodlá zničit jak Anthonyho Hopkinse, tak i naši matičku Zemi. Proto se Thor rozhodne zachránit svou lásku Jane a vzít ji do bezpečí Asgardu (zde mě napadá ironická poznámka), k čemuž ovšem bude potřebovat pomoc od svého adoptovaného bratra, znalého v kruzích "černé magie", temných míst a všeho zlého, zde prosím aplaus, Lokiho. Ve filmu proběhne i pár "sousedských" bojů s ostatními světy, dozvíme se o nich víc, ale taky o "původní norské mytologii, vikingskému odkazu a historických základech", jak prozradil pan režisér.

Na závěr přidám trailer, který jistě všichni znáte, ale nemůžu si ho odpustit. :)





2 komentáře:

  1. Je zajímavé, že jsem zatím nenarazila na nikoho, kdo by nenazval Ecclestona jinak než Doktorem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To máš asi pravdu, hodně se tím vryl do paměti.

      Vymazat